Online marketing

Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen over online marketing

Veelgestelde vragen

Online marketing

SEO is een proces voor de lange termijn. Het hangt van vele factoren af wanneer je resultaat gaat zien. Schrijf jij goede content maar is de techniek van jouw website niet op orde? Dan zul je niet zo snel resultaat zien. Daarnaast kan het ook dat de concurrentie voor het zoekwoord waar jij op wil ranken erg hoog is; dan is het ook moeilijker om hoog in de resultaten te komen.

Er zitten een aantal verschillen tussen SEO en SEA.

SEO ook wel Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands staat voor het verbeteren van de kwaliteit van de website om zo hoger te komen in de organische resultaten. 

  • Het kan enige tijd duren voordat je resultaat ziet (lange termijn)
  • Het hierbij om een continu proces. Het is belangrijk dat de website continu verbeterd wordt
  • Hier zitten niet direct kosten aan verbonden; enkel de tijd die je er mee bezig bent

Daarnaast heb je SEA. SEA ook wel Search Engine Advertising of zoekmachine adverteren, staat voor het plaatsen van advertenties in Google om zo bezoekers naar de website te trekken. 

  • Hierbij zie je direct resultaat (korte termijn)
  • Je kunt de advertenties te allen tijde stopzetten wanneer je bijvoorbeeld geen budget meer hebt of genoeg opdrachten binnen hebt gehaald
  • Hier zitten direct kosten aan verbonden. Je doet namelijk een bod om de advertentieruimte te bemachtigen. Hiervoor stel je bijvoorbeeld een dagbudget in

De redenen waarom jouw website niet gevonden wordt, kunnen erg uiteenlopend zijn. Deze verschillen dan ook per website. Het is in ieder geval belangrijk dat de content, techniek en autoriteit van jouw website op orde zijn. 
Aan de hand van een SEO-pakket kunnen De Webmakers je helpen om te zorgen dat jouw website wel wordt gevonden.

Dat kunnen wij zeker! We schrijven de teksten aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, zodat we goed kunnen bepalen op welk zoekwoord we een bepaalde pagina gaan richten. Lees meer over ons contentbeheer!

Een manier om beter op te vallen bij je doelgroep is door middel van Social Media. Heb je hier zelf geen tijd voor? Maak dan gebruik van Social Media Management

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, je kunt ons bellen (0183 - 66 45 35) of via het contactformulier.

Wat kunnen we voor je doen?

Voor meer informatie over online marketing